Лікарі розповіли, через що померла вагітна 23-річна жінка із Covid-19

17924 0
Жінка тривалий час хворіла вдома та мала високу температуру, її стан дуже швидко погіршувався.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

У реанімації клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Львова померла 23-річна жінка на 14-му тижні вагітності. Лікарі рятували її життя близько тижня, однак її стан погіршувався дуже швидко. 

«До нас поступила молода жінка, вона тривалий час хворіла вдома, мала високу температуру, приймала парацетамол, зверталася до сімейного лікаря, але її стан дуже швидко погіршувався. Її госпіталізували вже у дуже важкому стані із вираженою прогресуючою дихальною недостатністю», – повідомила завідувачка відділення анестезіології та інтенсивної терапії медзакладу Наталія Матолінець.

Читайте також: У Львові внаслідок ускладнень коронавірусу померла вагітна та 29-річний хлопець

В реанімаційному відділенні жінка була близько тижня, з першого дня поступлення лікарі боролися за її життя. Показники сатурації у неї були у межах 70-80, тому її перевели на неінвазивну штучну вентиляцію легень та підключили всю можливу терапію, яка можлива для вагітних жінок.

«В цій ситуації лікарі переконані, що якби жінки більш уважно ставилися до свого здоров’я та ризиків, дотримувалися карантину та поспілкувалися зі своїм сімейним лікарем і отримали дозу вакцинації, цих смертей, можливо, б не було», додає вона.

Також у цей день у лікарні помер 29-річний хлопець. Боротьба за його життя тривала майже місяць. Завідувачка каже, що він також був невакцинований, довго ходив з високою температурою, кашлем і загальною слабкістю. Його привезли у лікарню тоді, коли він почав задихатися.

Наталія Матолінець каже, що станом на ранок 11 листопада у лікарні швидкої медичної допомоги у Львові є 435 пацієнтів, з яких 60 – у реанімації.

«На жаль, кількість критичних пацієнтів, які потребують допоміжної чи повної штучної вентиляції легень, зростає. Збільшується кількість пацієнтів молодшого віку»– каже вона.

Найбільш вражаючим є те, що є велика кількість вагітних жінок, яких уразив коронавірус, та підлітків. За минулий тиждень у лікарні лікували чотирьох вагітних жінок, за життя однієї з них лікарі борються зараз.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!