Лікарні Львова можуть перетворитися на легальні підприємства

2575 0
Міністерство охорони здоров'я пропонує розділити функції замовника та представника медичних послуг. Це дозволить лікарням перетворитися на підприємство з легальними доходами.
фото: vkurse.ua, firtka.if.ua, www.guoz.lviv.ua

фото: vkurse.ua, firtka.if.ua, www.guoz.lviv.ua

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі під час засідання Кабінету міністрів України.

«Найголовніше для медустанов - це формування бюджету: це державні гроші, які йдуть на штат, і є гроші, які вони самі заробляють. Головний принцип правильної роботи системи охорони здоров'я - це поділ функцій замовника послуг та представника послуг. Сьогодні держава Україна і замовляє послугу, і оплачує послугу, і надає послугу, та контролює якість. Така система не працює ніде... Тому поділ - це дуже важливо», - сказав Квіташвілі.

Водночас він зазначив, що необхідно змінити правовий статус закладів охорони здоров'я. Йдеться про переоформлення медустанов з бюджетних установ в інші організаційні форми, в тому числі в державні та комунальні підприємства. Це дозволить їм легально оформляти свої доходи і самостійно ними розпоряджатися, а також залучати інвестиційний ресурс, допомога донорських організацій.

Також передбачається, що медустанови будуть стягувати плату за надані послуги, вартість яких буде зафіксована в прайсі.

Джерело: Еспресо.ТВ


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!