Літні канікули у львівських школах. Коли почнуться і чи святкуватимуть останній дзвоник

6291 0
Необхідно відпрацювати 175 робочих днів.
Фото умовне

Фото умовне

У мережі шириться інформація, що навчальний рік у львівських школах цьогоріч завершується 31 травня, проте керівник управління освіти ЛМР Андрій Закалюк у коментарі Tvoemisto.tv сказав, що кожна школа у Львові самостійно вирішує, коли закінчити навчальний рік та чи святкувати останній дзвоник.

«Немає дати закінчення навчального року. Хтось закінчує навчання четвертого червня, хтось сьомого, а хтось – дев'ятого», – пояснив Андрій Закалюк. 

Водночас протягом навчального року необхідно відпрацювати 175 робочих днів. Відповідно до цього, кожна школа визначає тривалість власного навчального року та канікул. 

Читайте також: Учнів 4-10 класів львова запрошують реєструватись на нові онлайн-олімпіади

Зокрема, як повідомили у коментарі Tvoemisto.tv, у ліцеї міжнародних відносин ім. Василя Стуса літні канікули розпочнуться 3 червня, а у ліцеї №75 імені Лесі Українки та ліцеї «Просвіта» – 6 червня.

Щодо святкування останнього дзвоника, то немає жодних рекомендацій від управління освіти ЛМР. Кожен навчальний заклад самостійно вирішує, чи святкувати останній дзвоник і як це робити.

«Кожен розуміє реалії часу і персональну відповідальність. Кожна школа сама визначає, як краще буде учням», – додав керівник управління освіти.

Нагадаємо, що з 23 січня 2023 року у львівських школах розпочався другий навчальний семестр. Кожна школа тоді самостійно визначила форму навчання, як і в першому семестрі.

Наталія Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!