На Львівщині з'явилися громади, зацікавлені в будівництві заводів з переробки сміття

4691 0
Комплексів з переробки відходів у Львівській області буде не менше трьох. Уже є зацікавленість з боку місцевих громад, які готові віддати свої землі під будівництво такого комплексу. Однак поки їх назви тримають в таємниці.
фото: bio.ukrbio.com

фото: bio.ukrbio.com

У громадських обговореннях щодо будівництва сміттєпереробного заводу точно візьмуть участь два переможці конкурсу, третій поки що думає, розповів сьогодні на брифінгу директор департаменту розвитку та експлуатації ЖКГ Львівської ОДА Назар Романчук.

За його словами, інвестор, який хоче будувати сміттєпереробний завод у Дрогобицькому районі ще не визначився, чи шукати іншу землю, бо його проект був розрахований саме під ділянку в селі Брониця. Там він планує збудувати комплекс з переробки ТПВ для кількох сусідніх районів.

«Два інші переможці готові брати участь в обговореннях. Вони представлять свої проекти і розкажуть, що натомість отримають громади» — сказав Н.Романчук.

Читайте також: Сміттєспалювальний завод у Львові пропонують збудувати у Личаківському районі

Крім того, в громадських слуханнях візьмуть участь експерти та члени конкурсної комісії, які обирали переможців.

На запитання Tvoemisto.tv, як розвиватиметься ситуація, якщо охочих віддати землю під будівництво буде більше, ніж інвесторів, Н.Романчук заявив, що є ще кілька компаній готових будувати такі заводи в області і вони шукають землю. І якщо громад буде більше, то вони зможуть провести переговори з цими бізнесменами.

Читайте також: Львів домовляється про гроші на рекультивацію сміттєзвалища і будівництво заводу

За словами Н.Романчука, Львівська область за рік накопичує до 700 тисяч тонн відходів, відтак 3-4 заводи зможуть переробити такий обсяг. Крім того, зараз уже є попередні домовленості  з представниками інших областей, які могли б возити відходи на утилізацію на ці підприємства.

Як повідомлялося, з 20 червня по 15 липня у 17 громадах Львівщини пройдуть громадські слухання щодо будівництва комплексів з переробки ТПВ. Такою була обов’язкова умова конкурсу, що його проводила ЛОДА.

У конкурсі перемогли три компанії – ТзОВ «Вейст Менеджмент Системс», ТзОВ «Глассворк технолоджі» та інвестиційно-екологічна компанія «ІЕК».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!