Львів надасть допомогу мешканцям у відновленні пошкоджених вікон та дверей

2682 0
Документи на отримання компенсації за пошкоджені вікна і двері прийматимуть з 15:00 год.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

З 19 червня з 15:00 год у Малехові та Дублянах розпочнеться прийом документів від мешканців на отримання компенсації за пошкоджені вікна і двері внаслідок російської атаки у середу вночі. Компенсація за одне вікно становить до 12 тис. грн, а на вхідні у квартиру чи будинок двері – до 8 тис. грн. Про це йшлося сьогодні на позачерговому засідання міської комісії ТЕБ і НС щодо наслідків нічної атаки росії на Львівську громаду.

Також постраждало майно двох підприємців. Вони зможуть отримати компенсаційні ваучери на суму до 500 тис. грн. Місто надасть їм компенсаційні ваучери двом підприємцям.

За інформацією від Державного науково-дослідного контрольного інституту ветеринарних препаратів та кормових добавок - ніхто з працівників закладу не постраждав і архів інституту залишився неушкодженим.

«Наш інститут – це єдиний, який займається реєстрацією всіх ветеринарних препаратів, що надходять з усього світу. Через обстріл у нас пошкоджено один корпус - понищене обладнання, мікроскопи. Зараз з ураженої будівлі потрібно забрати те обладнання, яке вціліло, і максимально швидко перейти до відновлювальних робіт. Площа корпусу – понад 800 м2, там знаходилося 4 лабораторії», – пояснили представники інституту.

Документи на отримання компенсації за пошкоджені вікна і двері прийматимуть з 15:00 год у ЦНАПі в м. Дубляни, вул. Шевченка, 4, а також в офісі громади с. Малехів, вул. Івасюка, 6.

Нагадаємо, внаслідок нічної атаки на Львів, у Малехові пошкоджено один багатоквартирний будинок і 15 приватних. Було вибито понад 105 вікон і пошкоджені вхідні двері. Також було зруйновано корпус науково-дослідного інституту ветеринарних препаратів, що на вул. Донецька, 11 у Львові. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!