Львів піднімає вартість проїзду. Скільки платять інші міста?

13933 6
Нещодавно львівські перевізники заявили про необхідність підвищення тарифу у міському транспорті.Однак міський голова Львова Андрій Садовий запевнив, що є противником підвищення цін на проїзд. Наразі на засіданні Асоціації перевізників Львівщини було прийнято рішення автотранспортним підприємствам перейти на особливий режим роботи. Зокрема, йдеться про зменшення кількості транспортних засобів, задіяних на обслуговуванні маршрутів з 11:00 до 15:00 дня, а також про скорочення час роботи автобусів увечері до 21:00. Tvoemisto.tv вирішило з’ясувати, а скільки за проїзд сплачують в інших обласних центрах України?

Київ

Нові тарифи на перевезення пасажирів у міському громадському транспорті почали діяти з 7 лютого 2015 року.Згідно із розпорядженням Київської міської державної адміністрації, вартість проїзду в автобусі, трамваї або тролейбусі  складає 3 грн. За одну поїздку на метро пасажири платять по 4 гривні. Але людям пропонують і економити, придбавши безконтактну пластикову картку. Принцип дії такої картки простий: чим більше їздиш, тим менше платиш.

Рівне

Вартість проїзду в маршрутках Рівного зросла з 2 гривень 50 копійок до 3 гривень ще у середині лютого. Водночас, як констатують в мерії, через це подорожчання збільшилася кількість охочих користуватися послугами тролейбусного транспорту. Щоденна виручка тролейбусників зросла в середньому на 10 тисяч гривень.

При цьому деякі перевізники, розчаровані таким відтоком пасажирів, подали до міськвиконкому заяви з проханням повернути попередній тариф.

Тернопіль

У Тернополі, згідно із рішенням місцевої влади, з 1 березня тариф на проїзд в маршрутних таксі становить 3 грн. Школярам проїзд має обходитися вдвічі дешевше - по 1,5 грн. У так званих соціальних автобусах вартість проїзду становитиме 2,5 грн, для учнів – 1,25 грн.

Квитки у електротранспорті ж і надалі коштують 1,5 грн.

Івано-Франківськ

Зараз проїхатися в маршрутці в Івано-Франківську можна за 2,75 грн. Однак перевізники звернулися до міської влади з проханням  підвищити вартість проїзду у зв'язку з подорожчанням паливно-мастильних матеріалів до 4 грн. 16 березня відбудуться громадські обговорення з цього приводу.

Луцьк

У Луцьку  вартість проїзду в маршрутних таксі зросла з 20 лютого. Перевізники і представники місцевої влади кажуть, що Луцьк – одне з останніх міст, яке перейшло на трьохгривневий тариф.

Чернівці

З грудня минулого року чернівчани платять за проїзд в маршрутках 3 грн, а за проїзд в електротранспорті - 1,50 грн. Місцеві жителі кажуть: поки про підвищення не йдеться, однак відзначають - це не стане для них несподіванкою.

Хмельницький

Початок березня неприємно вразив і хмельничан. За проїзд у міському транспорті там тепер платять не 3 грн, а на 50 копійок більше.

Нагадаємо, сьогодні відбуваються громадські слухання, організовані Львівською міською радою на вимогу «Асоціації автомобільних перевізників Львівської області», на яких планується обговорення питання підняття тарифів на проїзд та обмеження для пільговиків. 


Читайте також:
3 Квітня, 2015 14:58
Ірина Вартість на проїзд піднімають ,але якість маршруткок не вартує і 2грн.
10 Березня, 2015 22:04
ОЛЬГА У КиЄві зарплати вищщі!!!!!!
4 Березня, 2015 22:03
Настя Кажете, не порівнювати малі міста з великими? :) Ну тоді Миколаїв - велике місто! Проїзд нещодавно з 2.50 піднявся до 3 грн, і до кінця тижня стане 4,50-5 грн :(
4 Березня, 2015 12:42
Оля А ще незабудьте порівняти зарплату того ж Харкова,Одеси!!!
Мовчу вже про Київ!!!!!
4 Березня, 2015 01:16
Serg Що ви порівнюєте маленькі міста зі Львовом? Порівняйте Харків ((4,50-5), Одесу (5 грн), Запоріжжя, Дніпропетровськ!
4 Березня, 2015 00:19
Аня У Києві маршрутка коштує 5 грн. :( Була там на цих вихіднх.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!