«Придбали на ринку вживаної техніки». Виробник про порохотяг, який розкидував пил у Львові

6054 0
У компанії зазначили, що готові провести для підрядника навчання, а за необхідності і надати рекомендації з ремонту техніки.
Фото: Кореспондент

Фото: Кореспондент

У мережу потрапило відео, на якому видно, як прибиральна техніка біля ТРЦ Forum Lviv забруднює вулиці. Із порохотяга виробництва Kärcher урізнобіч йшов пил. Відео опублікували у ГО «Зручне місто».

В українському представництві компанії Kärcher уже прокоментували ситуацію. Фахівці запевнили, що машина працювала з непрацюючою системою збирання та зв’язування пилу, що є порушенням правил експлуатації.

Виробник наголосив, що модель цього пилососу вже понад два роки знята з виробництва і не доступна для продажу в Україні. Тож машину, зазначають у компанії, придбали ймовірно на ринку вживаної техніки без необхідного сервісного супроводу.

«На жаль, підрядна організація, що виконувала прибирання вулиць Львова, не звернулася до українського представництва Kärcher за консультацією щодо особливостей використання обладнання. Відповідно техніка не пройшла процедуру введення в експлуатацію, а оператори компанії-підрядника – підготовку та навчання щодо користування пристроєм», – йдеться у повідомленні представництва Kärcher.

Тож у компанії зазначили, що готові провести для підрядника навчання, а за необхідності і надати рекомендації з ремонту техніки.

У пресслужбі Львівської міськради Тvoemisto.tv повідомили, що у цьому випадку прибирання проводила фірма з обслуговування вулиць «Урбан Сервіс» своєю технікою та своїм персоналом. Фірма має розібратися із технікою і провести інструктаж.

В «Урбан Сервісі» зазначили, що справді техніка 10 квітня дала технічний збій, у зв’язку із невідповідним навантаженням та відсутністю практики у операторів. За їхніми словами, спеціалісти компанії Kärcher вже 14 квітня провели діагностику придбаної техніки та інструктаж персоналу. 

Відео Яни Бріглевич

 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!