Львів святкує Різдво Христове

2000 0

Сьогодні, 7 січня, християни східного обряду святкують Різдво Христове. У катедральних храмах Львова відбудуться Різдвяні Богослужіння та колядування.

Читайте також: Як львів’яни відзначають Святвечір. Фото з соцмереж

Львів'ян запрошують спільно відзначити народження Спасителя у Вифлеємі та прославити його у спільній молитві та співі колядок (розклади Богослужінь у катедральних храмах міста можна переглянути тут).

Архиєрейська Божественна Літургія із Собору Святого Юрія Побідоносця, яку очолює Високопреосвященний Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор (Возьняк).

Напередодні, 6 січня, у Львові встановили різдвяного дідуха заввишки 4 метри, який складається зі 120 маленьких дідухів.

У Львові відмовилися від деяких масових заходів, хоча головні традиції таки зберегли.

Вчора, 6 січня, в Українському католицькому університеті влаштували «Вифлеємську гостину». Святвечір підготували для 100 самотніх та потребуючих львів’ян.

Сьогодні, 7 січня, різдвяні обіди для потребуючих готують «Спільнота взаємодопомоги «Оселя» (під час традиційної щочетвергової роздачі їжі) та  Спільнота святого Егідія на площі біля Порохової вежі (вул. Підвальна, 4) та на території церкви Покрови Пресвятої Богородиці (вул. Личаківська, 175).

Читайте також: Львів'ян кличуть на Різдво у Шевченківському гаю. Програма святкувань

Також традиційно Різдво Христове відзначатимуть у Шевченківському гаю. Там відбудеться святкова хода від головної брами Музею, колядники нестимуть найкращі різдвяні звізди попередніх років – візитівки відомого фестивалю «Спалах різдвяної звізди». 

Також на території музею діятимуть жива шопка (головна галявина, дзвіниця зі с. Хоросно), хатинка св. Миколая (хата зі с. Либохора 1749 (біля озера) та чотири різдвяно-новорічні фотозони (повну програму заходів у музеї під відкритим небом знайдете тут).

Різдвяні послання львівських архиєреїв можна прочитати за посиланням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!