Львів туристичний. Хто найчастіше відвідує місто і з якою метою

1257 0
Цього року надійшли рекордні 25 млн грн туристичного збору.
Фото: Іван Станіславський/Твоє місто

Фото: Іван Станіславський/Твоє місто

Із початку вторгнення, згідно з останнім дослідженням, проведеним у Львові, частка українських туристів становить 88,6%, а 11,4%  – іноземні гості. Тоді як до повномасштабної війни 60% гостей Львова були іноземцями, а 40% – внутрішніми туристами з різних міст України. Про це повідомила Tvoemisto.tv керівниця управління туризму ЛМР Христина Лебедь.

«Більшість гостей приїжджають із Києва, Дніпра, Харкова, Одеси, Запоріжжя, Вінниці. Якщо говорити про іноземців – то з Польщі, США, Великої Британії, Чехії, Німеччини, Франції, навіть Індії та Австралії», – уточнила керівниця управління туризму.

За словами Христини Лебедь, метою своєї подорожі до Львова гості найчастіше називали: відпочинок (34,6%); зміну місця проживання (переселенці) – 19,7%; відвідини друзів і родини – 18,1%; роботу – 14,4%; волонтерство – 3,9%; транзит – 3,1%; участь у змаганнях, конкурсах, фестивалях – 2,4%; виготовлення візи – 1,5% та короткочасні навчальні курси – 1,5%.

Читайте також: Що відвідують туристи на Львівщині та скільки це приносить коштів

Додамо, що середні витрати у Львові для українця (не в статусі внутрішньо переміщеної особи) на день становили 1450 грн (36 євро), а для іноземця –  2065 грн (52 євро). Сюди входили витрати на харчування, громадський транспорт, сувеніри, але без витрат на проживання і квитка до Львова. Загалом у 2022 році галузь гостинності принесла Львівській громаді 282 млн грн (у 2021-му – 245 млн грн).

Цього року до міського бюджету, зі слів очільниці управління туризму,  надійшли рекордні 25 млн грн туристичного збору. Торік вдалося заробити 19,7 млн, зокрема завдяки іноземним журналістам та дипломатичним місіям (у 2021 році було 11 млн 336 тис. грн - Ред.).

Тvoemisto.tv запитало експертів, чи вдасться Львову повернути собі славу туристичного міста з його різноманітними кав’ярнями, ресторанами та музеями, як він змінюється і чи знову стане «воротами» в Україну та світ. Читайте матеріал за посиланням

Юлія Кметик

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!