Львів увійшов у топ-5 міст України за кількістю шахрайств із платіжними картками

1857 0
Національний банк України склав рейтинг міст у яких найчастіше відбуваються різноманітні види шахрайства із платіжними картками. Найбільше шахрайських випадків припадає на великі міста з населенням більше 1 мільйона осіб, тож у антирейнтинг потрапив і Львів. Про це інформує прес-служба НБУ
Фото: vsluhblog.ru

Фото: vsluhblog.ru

Національний банк України заявляє про зростання кількості шахрайських операцій, які проводяться без фізичного використання платіжних карток в мережі інтернет.

Найбільшу кількість шахрайських операцій з картами в 2015 році зафіксовано в Києві. Відповідні дані оприлюднила прес-служба Національного банку України.

За даними НБУ, найбільше шахрайських випадків припадає на великі міста з населенням більше 1 мільйона осіб і найбільші області, в інших регіонах - до 5%. Згідно з даними регулятора, лідерами за шахрайством з платіжними картками є Київ (35%), Дніпропетровська (17%), Харківська (13%), Львівська (9%), Одеська (6%) та Київська області (5%). "Зловмисники, дуже часто називаючись представниками банку, випитують у користувачів їх реквізити платіжної картки і здійснюють миттєві операції р2р-переведенню", - повідомляє регулятор.



Зловмисники, дуже часто називаючись представниками банку, випитують у користувачів реквізити їх платіжної картки та здійснюють миттєві операції р2р-переказу.

Національний банк України закликає користувачів платіжних карток бути обачними та попереджає про важливість нерозголошення інформації щодо реквізитів платіжних карток (повний номер картки, термін її дії, код CVV2/CVC2, ПІН-код до картки).

Нагадаємо, банки можуть блокувати видачу готівки з карток при підозрілих операціях. Для фізосіб це означає, що при підозрілих операціях (наприклад, коли користувач систематично переводить великі грошові надходження від юрособи) такі операції можуть блокуватися до з'ясування деталей платежу. 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!