Львів вшановує пам’ять Героїв Крут. Програма

2042 0
Цього року виповняється сто років від бою на залізничній станції «Крути», що на Київщині. Бій тривав майже 5 годин між чотиритисячним підрозділом російської Червоної армії під проводом Михайла Муравйова та загоном київських курсантів і козаків «Вільного козацтва», що загалом нараховували приблизно чотири сотні вояків. У результаті українські вояки були розгромлені, проте це дало змогу тимчасово призупинити наступ червоноармійців.
Фото: images.unian.net

Фото: images.unian.net

Сьогодні, 29 січня, львів’яни разом із усією Україною відзначатимуть 100-річчя подвигу Героїв Крут. Відтак, офіційна програма розпочнеться о 12:00 із загальноукраїнського флешмобу з виконання маршу «Героям Крут» оркестром Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного та державною заслуженою хоровою капелою України «Трембіта» у центральному касовому залі залізничного вокзалу станції «Львів». Про це інформує прес-служба ЛОДА.

Читайте також: У мережі з’явився трейлер українського фільму про Героїв Крут

О 14:00 відбудеться покладання квітів до могили учасника бою під Крутами Ігоря Лоського на полі почесних поховань №67 Личаківського кладовища та загальна поминальна молитва за полеглих у бою під Крутами. Після цього пройде урочиста хода ліцеїстів Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут та покладання лампадок до могили учасника бою під Крутами Андрія Лазаренка на полі почесних поховань №9 Личаківського кладовища. 

О 16:00 планується вечір пам’яті з нагоди відзначення 100-ї річниці подвигу Героїв Крут у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла.

О 19:00 у Львівському обласному молодіжному центрі (вул. Винниченка, 12) відбудеться вечір ліричної пісні, присвячений дню пам’яті Героїв Крут. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!