Львів виділив 2 млн гривень для облаштування пункту пропуску «Краківець»

1035 0
Там планують облаштувати, зокрема, місця для перебування осіб з інвалідністю.
фото умовне

фото умовне

Депутати у Львові виділили 2 мільйони гривень субвенції для облаштування пункту пропуску «Краківець», зокрема для маломобільних груп. Таке рішення вони підтримали під час засідання комісії фінансів та планування бюджету. 

Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець». 

Мова йде про облаштування місць перебування осіб з інвалідністю, крім цього є потреба в облаштуванні кімнати матері і дитини, місць для очікування водіїв та пасажирів автобусів, укомплектування санітарно-гігієнічних кімнат тощо. 

«Насправді зараз на «Краківці» є погані умови для перебування пасажирів, зокрема для маломобільних груп. Нам потрібно їх покращити і облаштувати. Ми знаємо, що саме цим пунктом пропуску користується багато львів’ян, які перетинають кордон, в тому числі у медичних цілях – для лікування та реабілітації. Тут мова йде про безбар’єрність і звичайний комфорт людей, які в тому числі пересуваються на кріслах колісних», - прокоментувала голова бюджетної комісії, депутатка Наталія Шелестак. 

Нагадаємо, головний залізничний вокзал у Львові стане безбарʼєрним. Його планують реконструювати та підлаштувати до потреб людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!