Львів закупить 190 кисневих концентраторів для Сovid-госпіталів

1178 0
Кисневі концентратори потрібні у поліклініках, де облаштовують тимчасові шпиталі для лікування хворих на Covid-19.
Фото: ЛШМД

Фото: ЛШМД

Виконавчий комітет Львівської міської ради виділив 4,3 млн грн на закупівлю 190 кисневих концентраторів для міських лікарень і поліклінік, у яких розгортають тимчасові шпиталі. Таке рішення виконком прийняв сьогодні на позачерговому засіданні.

Читайте також: У Львові виявили британський штам коронавірусу

Кошти управлінню охорони здоров’я виділять з резервного фонду міського бюджету, йдеться про суму 4 мільйони 300 тисяч гривень.

«30 концентраторів мінімум потрібно буде віддати в лікарню залізниці, вони готові збільшувати кількість ліжок. Вже почалися серйозні роботи у поліклініці на Мазепи і у 8-й лікарні. Ці 190 концентраторів достатньо швидко будуть використані», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Він також додав, що концентратори необхідні місту, адже немає можливості швидко налагодити кисневі системи у поліклініках, куди госпіталізуватимуть хворих із коронавірусом. А кількість госпіталізацій по Львову і в області стрімко зростає.

«Станом на сьогодні у Львові госпіталізовано 63, а виписано троє. І це при тому, що минулого тижня у нас до 40 госпіталізованих», – зазначив Андрій Садовий.

Читайте також: У Львові 17-річна дівчина перебуває на апараті ШВЛ у важкому стані

Нагадаємо, нині у Львові є 1 300 місць для лікування хворих із коронавірусом. До квітня місто має розгорнути ще, щонайменше, 700 ліжок. Львів уже розгортає 366 ліжок на базі поліклінічних відділень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!