Львів здобув перемогу на Всеукраїнському конкурсі зі сталої мобільності

930 0
Система оцінювання заявок була багатовимірна. Це і відгуки громадськості, і статистичні дані.
Фото: Богдан Криворог

Фото: Богдан Криворог

Львів отримав перше місце на Всеукраїнському конкурсі зі сталої мобільності «Найкраще місто» серед міст з населенням понад 250 тисяч. Так, 21 жовтня в Івано-Франківську відбулось урочисте нагородження міст-переможців конкурсу від громадської організації «Екодія». Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

Для участі у конкурсі необхідно було подати відповідну заявку від міста. Далі відбувалось опитування мешканців та мешканок міст-учасників конкурсу, зокрема щодо оцінки якості громадського транспорту, ситуації з паркуванням, велосипедною інфраструктурою, зеленими зонами. Організатори конкурсу отримали більш ніж тисячу таких відгуків.

Читайте також: (Не)довести Львів до межі. Навіщо місту План сталої мобільності

Система оцінювання заявок була багатовимірна. Це і відгуки громадськості, і статистичні дані – наприклад, як оцінка розподілу бюджетів, реєстрація старих автомобілей тощо. Члени журі оцінили кожну заявку і обговорили спірні питання. Для кожної з двох номінації був свій склад експертного журі. Усього у конкурсі було 33 заявки від 27 міст. 

За підсумками конкурсу визначили міста-переможці за такими категоріями: до 50 тис., від 50 до 100 тис., від 100 до 250 тис. та понад 250 тис. населення.

Читайте також: Необхідний урбанізм. Чому знати про містобудування у Львові не право, а обов’язок мешканців

Так, за результатами конкурсу у номінації «Мобільність», міста до 100 тис. населення:

1 місце – м. Дрогобич

2 місце – м. Миргород

Міста 100-250 тис. населення:

1 місце – м. Івано-Франківськ

2 місце – м. Тернопіль

Міста понад 250 тис. населення:

1 місце – м. Львів та м. Чернігів

Відзнака для міста до 50 тис. населення:

м. Дубно, Львівська область.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!