Львів звернувся у прокуратуру через будівництво ЖК у Брюховичах

3637 0
Йдеться про будівництво на вул. Курортний проїзд, 3 у Брюховичах.
Фото: Львів.Містобудування

Фото: Львів.Містобудування

Міська інспекція Держархбудконтролю звернулася у прокуратуру, щоби скасувати незаконно видані містобудівні умови і обмеження для будівництва житлового комплексу. Про це повідомили у департаменті містобудування ЛМР.

«У липні 2020 року Брюховицька селищна рада видала містобудівні умови і обмеження на багатоквартирний будинок з комерційними приміщеннями на вул. Курортний проїзд, 3. І не зупинило її те, що цільове призначення земельної ділянки було винятково під рекреацію. А отже, жодного багатоквартирного житла тут бути не могло. Тим паче, будинку на 5 поверхів і 80 квартир», – йдеться у повідомленні.

Як пояснили у департаменті, на період воєнного стану, повноваження міської ДАБК частково призупинено. Відтак, щоб зупинити будівельні роботи, місто звернулося до правоохоронних органів. Крім того, як зазначили у міській ДАБК, проєктування будинку теж відбулося із порушенням.

Читайте також: У Львові збудують нове житло. Найвища будівля матиме 16 поверхів

Зазначимо, що , 18 серпня, виконавчий комітет Львівської міської ради не погодив зведення багатоповерхівок у Брюховичах. Це пов’язано із браком необхідних документів та невідповідністю містобудівної документації. Зверталося за погодженням містобудівних умов та обмежень до виконавчого комітету ЛМР ТзОВ «Еф-лінг». Згідно з даними YouControl, власниками є Володимир Сабат та Куча Наталія. Також серед бенефіціарів вказаний Роман Курилець.

Нагадаємо, що виконавчий комітет Львівської міської ради на засіданні у вівторок, 8 серпня, відмовився видати товариству з обмеженою відповідальністю «Перформенс 2» містобудівні умови та обмеження на будівництво багатоквартирного житлового будинку з підземним паркінгом на вулиці Курортній у Брюховичах.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!