Львівщина готова прийняти першу хвилю евакуйованих осіб з Херсонщини

1853 0
На Львівщині вже формують евакуаційні потяги за постраждалими.
Умовне фото

Умовне фото

Львівщині готова прийняти першу хвилю евакуйованих осіб з Херсонщини, які постраждали у результаті підриву окупантами Каховської ГЕС. Наразі в області є близько 2500 вільних місць у гуртожитках, де вже проживають внутрішньо переміщені особи. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила Галина Широчук, керівник відділу розвитку територій департаменту економічної політики облдержадміністрації Львівської ОВА.

«У об’єктах, які ми відремонтували минулого року, зможуть проживати евакуйовані з Херсонщини українці. Йдеться про гуртожитки на Львівщині, в яких ще є вільні місця. Наразі є близько 1500 вільних місць з покращеними умовами, і додатково ще 1000 місць для проживання, де проводились менші обсяги робіт. Першу хвилю ми можемо прийняти, і готові до цього», – каже вона.

Читайте також: Львів готується приймати евакуйованих через підрив Каховської ГЕС

Галина Широчук зазначила, що на Львівщині вже формують евакуаційні потяги за постраждалими. Переліки з вільними місцями для проживання скеруюють у координаційні центри.

Зазначимо, що у Львові на вул. Костя Левицького, 67 діє Міський центр підтримки вимушено переміщених осіб. Тут українці можуть отримати допомогу й консультації фахівців із різних сфер життя: помешкання й соціальна підтримка, пошук роботи, освіта і дозвілля, медицина, відновлення документів, домашні улюбленці тощо.

Нагадаємо, 6 червня близько 2.30 ночі російські окупанти здійснили підрив греблі Каховського водосховища. Голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив, що почалася евакуація місцевого населення з небезпечних районів. За його словами, через п'ять годин вода досягне критичного рівня.

У пресслужбі Укргідроенерго заявили, що через підрив машинної зали зсередини Каховську ГЕС повністю зруйновано, станція відновленню не підлягає. Фахівці працюють над уточненням масштабів руйнування, швидкості та обсягів води.

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!