Львівщина отримала майже дві тисячі доз вакцини від грипу

1085 0
Наразі щепитися безкоштовно можуть лише медичні працівники.
Фото умовне

Фото умовне

На Львівщину доставили 2 тисячі доз вакцини від грипу. Щепитися безкоштовно можуть поки що лише медичні працівники.

Джерело: головна епідеміологиня Львівщини Наталія Іванченко у коментарі Tvoemisto.tv

Зокрема, у Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб надійшло 300 доз вакцини. Ще 1600 отримало Некомерційне комунальне підприємство Львівської міської ради «Обласна база спеціального медичного постачання». Саме звідти вакцину вже передадуть у заклади охорони здоров’я для вакцинації свої представників. 

Читайте також: На Львівщині прогнозують два нових штами грипу

За словами Наталії Іванченко, щеплення громадян вакцина надходить через аптечну мережу. Наразі доступна чотирьохкомпонентна вакцина «Джісі Флю», яка здатна захистити усіх, хто матиме бажання провакцинуватися. Щеплення є рекомендованим, а не обов’язковим.

«Минулого тижня методом полімеразно-ланцюгової реакції виявлено 132 випадки грипу А серед мешканців Львівської області. Наразі всі випадки однакові – виключно грип А», – зазначила епідеміологиня.

Нагадаємо, що упродовж минулого тижня на Львівщині спостерігали збільшення випадків захворювання на грип. Кількість звернень на медичну допомогу від людей з ознаками застуди зросла на 15%. На Львівщину прийшов штам грипу А, який вважається пандемічним. 

Ірина Давосир
______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!