Львівщина отримала рекордні 19 млн грн надходження з туристичного збору

1222 0
Цей показник став вищим, ніж за аналогічний доковідний період у 2019 році.
Фото: pmg.ua

Фото: pmg.ua

За перше півріччя 2022 року Львівщина отримали 19 млн 774 тис. грн туристичного збору, що є рекордним надходженням під час війни. Він став вищим, ніж за аналогічний доковідний період у 2019 році – 7 млн 743 тисяч та аналогічний період 2021 року, коли збір становив 6 млн 756 тисяч.

«Уже є перші цифри за шість місяців туристичного збору, на сьогодні це майже 20 млн грн. Це вимушена історія, це не зовсім туристи, це ті особи, які вимушено приїхали до нас, але є і ті, хто приїхав перезарядитися, оздоровитися і відновитися для того, щоб далі бути ефективним і допомагати на своєму фронті виборювати перемогу»,повідомила керівниця управління туризму та курортів Львівської ОВА Наталя Табака  Наталя Табака.

Читайте також: 5 місць у Львові, де квітнуть сакури

За її словами, за перші місяці війни туристична галузь Львівщини змінила свою звичну діяльність і продовжує працювати так, щоб в тилу допомогти тим, хто прибув із гарячих точок. Окрім цього, мешканці області та внутрішньо переміщені особи мають відпочивати фізично та емоційно, щоб мати сили і надалі протистояти ворогу та наближати нашу перемогу.

Зараз також розробляють нові та вдосконалюють наявні шляхи активного пішого та велотуризму, відкривають кемпінги європейського зразка. Тенденція на початку року, згідно з даними туристичного збору, свідчила про приріст туристів та дохідну частину від них.

Нагадаємо, що на Сколівщині у селі Корчин запрацювала нова туристична локація-кемпінг «Мала Річка» європейського зразка. Поруч з нею розташовані туристичні магніти Львівщини, як-от Національний природний парк «Сколівські Бескиди» з горою Парашка, водоспади Гуркало та Кам’янка, історичний заповідник Тустань.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!