Львівщина переходить до червоного рівня епіднебезпеки

35217 0
Вірус став втричі агресивніший, безсимптомного перебігу майже не фіксують.
Фото: freepik

Фото: freepik

Львівська область за показниками та індикаторами захворюваності переходить до червоного рівня епіднебезпеки. Про це на брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Читайте також: В Україні запровадили обов’язковий негативний ПЛР-тест для в'їзду іноземців 

«Львівська область перейшла у червоний рівень епіднебезпеки. Причин може бути кілька, але ми увійшли в третю хвилю коронавірусу. По всіх країні розповсюджений британський штам вірусу», – каже він.

За його словами, цей вірус набагато агресивніший, більш контагіозний, тобто швидше передається і має важчий перебіг.

«Вірус частіше вражає молодих людей – якщо раніше госпіталізовували людей старших за 60 років, то зараз почастішали пацієнти віком 30-40 років і трохи старші. Також вірус став утричі заразніший. У штаму короткий інкубаційний період – 1-3 дні. Безсимптомного перебігу майже не фіксують. Найчастіше, крім органів дихання, вірус почав вражати слизові, нирки, печінку, центрально-нервову систему», – додав він.

Читайте також: На Львівщині запроваджують додаткові обмежувальні заходи. Перелік

Нагадаємо, що через зростання на Львівщині кількості захворювань на Covid-19 в області до 6 квітня ввели додаткові обмежувальні заходи. Детальніше читайте у новині.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!