На Львівщині розглянули найбільше справ стосовно корупції. Оновлено

1987 0
Відповідний антирейтинг склали за кількістю записів у реєстрі корупційних правопорушень з 1 січня 2023 року по 25 грудня.
Умовне фото

Умовне фото

За підсумками 2023 року в Україні склали список найкорумпованіших областей. Львівщина посіла перше місце (243 записів). Про це стало відомо з відкритого Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення Національного агенства з питань запобігання корупції.

Відповідний антирейтинг склали за кількістю записів у реєстрі корупційних правопорушень з 1 січня 2023 року по 25 грудня 2023 року. За цей період зафіксуваи 3046 записів.

На першому місці – Львівська область – 243 записи в реєстрі корупційних правопорушень, з них:

  • за судовими рішеннями – 216

  • за кримінальним кодексом –153

  • за адміністративними правопорушеннями – 63

На другому місці – Дніпропетровська область – 219 записів і Київська область – 219 записів. Далі – Одеська область – 217 записів.

Як повідомила Tvoemisto.tv керівниця управління комунікацій та інформаційної політики НАЗК Олена Конопля, йдеться загалом і про рішення, які прийняті судами Львівщини, і про осіб, які проживають у Львівській області та вчинили корупційне правопорушення. 

Проте важливо зазначити, що в реєстр потрапляють лише ті справи, у яких вже є вирок, або ж фінальне рішення суду. 

Найменше зафіксованих корупційних справ – у Миколаївській області (37 записів), у Запорізькій області (40 записів), у Херсонській області зафіксовано 5 записів.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!