Львівщина у п’ятірці областей з найбільшою народжуваністю

1508 0
За минулий місяць у Львівській області народилося 1 558 діточок.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

Львівщина потрапила у п’ятірку областей, де у лютому цього року зареєстрували найбільше новонароджених, повідомляє Міністерство юстиції України.

Читайте також: У львівських пологових з’явилися ноутбуки для замовлення послуги єМалятко

Загалом, за останній цьогорічний зимовий місяць в Україні у відділах ДРАЦС зареєстрували 22 179 народжень малюків. Зокрема, у нашій області народилося 1 558 діточок. Крім Львівщини, до списку потрапили місто Київ (2 233 дітей), Одеська область (1 603), Дніпропетровська область (1 600) та Харківська область (1 310 дітей).

Крім того, із січня 2020 року в Україні запровадили сервіс «єМалятко», який дає українським батькам можливість без бюрократії за однією заявою отримати від держави базові послуги, пов’язані з народженням дитини.

Читайте також: 10 послуг в одному сервісі. У Львові запустили єМалятко

У лютому 2021 року цією послугою скористались 13 904 батьків новонароджених малюків.

Серед усіх областей України, хто найбільше скористався комплексним сервісом «єМалятко», Львівська область посідає третє місце. 1 142 з 1 259 дітей зареєстрували саме через «єМалятко», що становить 91%.

Нагадаємо, за останні 10 років народжуваність в Україні скоротилася на 40% і найнижчий рівень народжуваності зафіксовано за минулий 2020 рік.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!