Львівщина потрапила до трійки областей, де зареєстрували найбільше турецьких компаній

1427 0
Для турків Львівська область приваблива через близькість ринків ЄС.
Фото: Варіанти

Фото: Варіанти

Львівська область опинилася на третьому місці серед регіонів України, де зареєстровано найбільше компаній турецькими громадянами. За даними дослідження аналітичної компанії YouControl, місце прописки на території Львівщини обрали 243 компанії, що становить 6,8% від загального ринку. На першому та другому місці опинилися Київ, де зосереджено 40,9% компаній, та Одеська область з 15,8%. Також до п’ятірки лідерів увійшли Харківщина та Херсонщина.

Як йдеться у дослідженні, такий розподіл пояснюють географічним розташуванням та впливом деяких економічних чинників. Зокрема, Львівщину обирають через близькість до ринків ЄС – основного торговельного партнера України, аналогічно Харківщину обирали за тим же показником щодо Росії до війни. Київ став лідером, оскільки є найбільш заселеним мегаполісом країни з найвищим рівнем ділової активності, а відтак, й купівельної спроможності. Одеська та Херсонська області увійшли до топ-5 через відсутність сухопутного кордону та наявність найбільших портів для перевалки основних експортних товарів в структурі українського експорту до Туреччини (зернові та метали).

Читайте також: Виробник мінеральних вод збудує на Львівщині завод на майже 200 робочих місць 

Серед КВЕДів найпопулярнішими серед турецьких бізнесменів є сектор економіки – оптова та роздрібна торгівля. Далі йдуть переробна промисловість та сектор інформації та телекомунікацій. П’ятірку замикають компанії, зайняті будівництвом, а також транспортом, складським господарством, поштою та кур’єрською діяльністю. Щодо того, у яких секторах економіки зосереджено найбільше турецьких компаній, лідирує сфера постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря (1,21%), далі йде тимчасове розміщування й організація харчування (0,74%), на третьому місці – сфера інформації та телекомунікацій (0,69%).

Загалом за 30 років незалежності в Україні турецькі бізнесмени відкрили 3 592 компанії. Із них понад 92% досі працюють на українському ринку та не перебувають у процесі припинення.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що турецька компанія «Бета інжиніринг» планує збудувати завод з виробництва бітуму на Львівщині. Наразі інвестор думає про те, чи це буде виробництво лише бітуму, чи також інших мінеральних продуктів. 
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!