Львів входить у червону зону карантину, – Садовий

6485 0
Для прийому хворих на Covid-19 відкривають 8-му міську лікарню.
Фото: Freepik.com

Фото: Freepik.com

За останні дні динаміка госпіталізацій та кількості виявлених позитивних ПЛР-тестів свідчить про те, що Львів уже входить у «червону» епідеміологічну зону. Про це сьогодні заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

Читайте також: Лікарі розповіли, чи відрізняється лікування вакцинованих та невакцинованих пацієнтів

Львів'ян просять вакцинуватись від коронавірусу, адже серед госпіталізованих у лікарнях понад 95% пацієнтів не були вакцинованими, кажуть у міськраді.

«Ми червоної зони не уникнемо, ми вже у неї входимо. Думаю, за декілька днів питання стоятиме жорсткіше, бо є ріст захворюваності. За кількістю людей із позитивним ПЛР-результатом динаміка негативна, також є велике завантаження по лікарнях», – повідомив Андрій Садовий.

Сьогодні у Лікарні швидкої допомоги перебувають 372 людей із Covid-19. За останню добу госпіталізували 35 людей, а не виписали нікого. Також додамо, що для прийому хворих на Covid-19 відкривають 8-му лікарню. Як правило, каже міський голова, у важкі стани потрапляють люди, які не хворіли і не вакциновані. 

Додамо, що у червоній зоні карантину зможуть працювати школи, де вакциновано 100% працівників. При цьому початкова школа і садочки зможуть працювати навіть у червоній зоні.

Читайте також: «Обдзвонювали всіх». Як живе містечко, де вакцинували найбільше людей

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv дізнавалося у кількох львівських лікарнях, які щодня приймають хворих із Covid-19, чи відрізняється лікування вакцинованих та невакцинованих хворих. Також у Львові розгортають додаткові відділення для прийому хворих із Covid-19. 

За вересень на Львівщині кількість хворих на Covid-19 зросла у понад 6,6 разів порівняно з серпнем, а кількість померлих від COVID-19 – у понад 6,1 рази. Детальніше про показники щодо захворювання на коронавірусну інфекцію на Львівщині, читайте у матеріалі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!