Львівщина втратила трьох своїх воїнів, які захищали Україну

4273 0
Під час виконань бойових завдань загинуло ще троє військових із Львівщини.
Фото: Сокільницька територіальна громада

Фото: Сокільницька територіальна громада

3 лютого 2023 року в бою за свободу та незалежність України загинув мешканець села Нижня Яблунька Боринської громади на Львівщині Микола Сигляк. Про це повідомили у Самбірській районній державній адміністрації.

Військовослужбовець поліг унаслідок ворожого танкового обстрілу поблизу населеного пункту Миколаївка, що у Бахмутському районі Донецької області. Учора, 8 лютого, на площі Пам’яті мешканці провели загиблого в останню путь.

У бою з окупантам під Авдіївкою під час виконання бойового завдання 2 лютого героїчно загинув захисник Ігор Вергун із Львівщини.

Як повідомили у Яворівській міськраді, народився Герой у Черниляві, але друзів знаходив усюди: в Нагачеві, де навчався, Новояворівську та різних кутках України. Був щирим, порядним та добрим чоловіком, батьком, братом. Патріот України, який брав участь у Помаранчевій революції, Революції Гідності, громадському контролі. Від початку повномасштабного російського вторгнення був змушений залишити мирне життя позаду і взяти до рук зброю. 

Читайте також: Львівщина втратила семеро своїх воїнів, які захищали Україну

«Ще нещодавно Ігорю Степановичу обіцяли двотижневу відпустку, щоб поїхати додому та зустрітися з рідними. Але не судилося… Висловлюємо щиру повагу та вдячність за безсмертний подвиг нашого Героя! Співчуваємо рідним таблизьким, односельчанам, побратимам та посестрам», – йдеться в повідомленні. 

Пустомитівська громада втратила Героя зі села Семенівка Сергія Матішинця 1988 року народження. Захисник поліг 6 лютого під час ведення бойових дій з силами противника поблизу села Орлівка Донецької області.

 
Нагадаємо, що Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут.
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!