Львівщина втратила у війні з росією ще двох Героїв

6276 0
Тарас Стасишин та Олексій Сахненко загинули у боях за Україну.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

На війні з окупантами загинув Тарас Стасишин з Борислава. Він поліг неподалік Бахмута на Донеччині 26 квітня. Про це повідомили у Бориславській міській раді.

Захисник навчався у ЗЗСО №8, згодом – у професійному ліцеї на кухаря. Пізніше здобував освіту автомеханіка в м. Дубляни. Захищав Україну у зоні АТО у 2015 році. Одразу в перші дні повномасштабного вторгнення став на захист країни.

У Тараса залишилася дружина Леся та дві донечки: 11-річна Ангеліна та 20-річна Наталя.

Читайте також: На війні загинули чотири Герої-авіатори з Львівщини

Також у бою за Україну поліг Герой Олексій Сахненко – командир бойової машини 24 бригади, сержант родом із Житомира. Там здобував освіту, а служити пішов до королівської бригади. З 2014 року був учасником антитерористичної операції на сході країни, боронив кордони Батьківщини до 2017 року. Після повернення до мирного життя Олексій Сахненко перевівся до рідного Житомира.

Як повідомили у Яворівській міській раді, у 2021 році Олексії повернувся у стрій до лав 24-ої окремої механізованої бригади і вже відтоді брав участь у запеклих боях. У квітні отримав поранення, через два місяці повернувся до Яворова, аби полікуватися і пройти реабілітацію. Наприкінці серпня 2022 року в ході бойового зіткнення та артилерійського обстрілу поблизу Миколаївської області отримав поранення, несумісні із життям.

Інформацію про зустріч Героїв та чин похорону повідомлять згодом.

Нагадаємо, Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!