Львівщина ввійшла до переліку областей-порушниць карантину

8747 0
Лідерами у поліції називають Дніпропетровську область та Київ.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

У Нацполіції заявили, що Львівщина – одна з областей-лідерів, де найчастіше порушують карантин. 

«Ми сподіваємося на розуміння громадян щодо необхідності дотримання обмежувальних умов карантину. Якщо особа вперше порушує протиепідеміологічні заходи і одразу ж усуває недоліки, то відповідно  з нею поліцейські проводять профілактичну бесіду і не складають адміністративні протоколи. Проте у нас є багато фактів систематичного порушення суб’єктами господарювання та керівниками комунальних підприємств. У таких випадках поліцейські реагують відповідно – складають адміністративні протоколи», – сказав заступник голови Нацполіції Олександр Фацевич.

Загалом із початку введення карантину поліцейські склали 21 628 адміністративних протоколів, пов’язаних з порушенням карантинних заходів. Найбільше порушень виявили в Дніпропетровській області, Києві, а також у Харківській, Львівській та Одеській областях.

Додамо, що за порушення карантину загрожує штраф на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних доходів громадян (17-34 тис. грн) та на посадових осіб – від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (34-170 тис. грн).


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!