Львівщина за двома показниками наблизилася до червоної зони

1568 0
В регіоні вище норми показник виявлення нових випадків та динаміка госпіталізацій.
Фото: Freepek

Фото: Freepek

За попередню добу на Львівщині зафіксували 2 036 нових випадків інфікування Covid-19. За останні два дні область перевищила два показники – коефіцієнт виявлення випадків інфікування та динаміка рівня госпіталізацій, що наблизило регіон до «червоної» зони карантину. Про це свідчать дані Міністерства охорони здоров’я України.

Так, станом на ранок 24 січня перевищений коефіцієнт виявлення нових випадків інфікування у Львівській області становить 22,8% при нормі менше 20%. Динаміка рівня госпіталізацій становить 79%. Щоправда, через вихідні вона дещо знизилася, оскільки 21 січня показник дорівнював 97% за норми менше 60%.

Читайте також: Визнайте швидкий тест на Covid-19, або Чому пацієнтам доводиться двічі стояти у черзі 

Нагадаємо, що «червоний» рівень епіднебезпеки встановлюють на території регіону за наявності упродовж трьох днів поспіль двох та більше таких ознак, як: завантаженість ліжок з киснем, кількість виявлених нових випадків, рівень госпіталізацій та динаміка рівня госпіталізацій.

Якщо область перейшла у «червону» зону, там забороняється:

  • робота закладів громадського харчування, окрім адресної доставки та замовлень навинос;
  • робота ТРЦ та інших розважальних закладів, кінотеатрів, театрів тощо;
  • робота закладів освіти, окрім дитячих садків і початкових класів шкіл;
  • робота непродовольчих ринків і магазинів, спортзалів, басейнів і фітнес-центрів;
  • проведення масових заходів;
  • робота закладів культури, окрім історико-культурних заповідників, проведення кіно- та відеозйомки.

 

Водночас працювати у червоній зоні можуть ті установи та заклади, де персонал вакцинований на 100% двома дозами, а відвідувати їх також ті, хто матиме зелені сертифікати або тест (ПЛР чи антиген), дійсний 72 години, або довідку про протипокази до вакцинації чи одужання від коронавірусу (довідка дійсна 180 днів. Вона може бути паперовою, або відомбражатись в додатку Дія). Окрім цього, обов'язковими залишаються температурний скринінг, дистанція та маски.

Читайте також: Омікрон: більш заразний, менш смертельний

Додамо, що за ма минулу добу на Львівщині лабораторні центри провели 2 467 досліджень на Covid-19, з яких 2 036 виявилися позитивними. Госпіталізували 103 осіб. від ускладнень померли 6 осіб. У реанімації перебуває 105 пацієнтів, з них 28 підключені до апаратів ШВЛ. Загалом у стаціонарах перебуває 1 547 пацієнтів (ліжкова мережа заповнена на 29,38%).

За увесь час у Львівській області Covid-19 підтвердили у 240 492 осіб. Померлих – 6155 людей. Одужали від коронавірусної інфекції – 214 070 осіб.

Нагадаємо, що від сьогодні у Львові почали діяти нові карантинні правила. Минулого тижня у Львові прогнозували перехід до червоної зони епідеміологічної небезпеки. Від сьогодні на два тижні старші класи школі Львівської територіальної громади переходять на дистанційне навчання через новий спалах коронавірусу. Стосовно молодшої школи рішення будуть приймати наступного тижня, відповідно до моніторингу ситуації з Covid-19.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!