Львівщина закупила 126 шкільних автобусів за понад 300 млн грн

1106 0
Закупили їх за кошти обласного бюджету та співфінансування територіальних громад.
фото: львівська ова

фото: львівська ова

Львівщина централізовано закупила 126 шкільних автобусів загальною вартістю понад 300 мільйонів гривень. Закупили їх за кошти обласного бюджету та співфінансування територіальних громад.

Джерело: очільник Львівської ОВА Максим Козицький у Фейсбуку

«Ще кілька місяців тому Львівська обласна державна адміністрація подала пропозицію до Кабінету міністрів України щодо змін до постанови №590 та отримала підтримку. Сьогодні, 19 жовтня, передали громадам області перші 25 «школяриків» зі 126, які закупили через систему публічних закупівель «Prozorro», – каже він.

Читайте також: Для однієї зі львівських шкіл збудують новітній навчальний корпус за допомогою 3D-принтера

Виробник – АТ «Черкаський автобус», і вартість одного такого автобуса становить близько 2,4 млн грн. За словами Козицького, у цих автобусах також є все необхідне також для того, щоб транспортувати дітей з інвалідністю. 

Додамо, що до початку повномасштабної війни шкільний автопарк області нараховував близько 400 автобусів. Із 24 лютого Львівщина віддала на потреби армії близько 100 шкільних автобусів, іще орієнтовно 170 автобусів потребують заміни через тривалий час експлуатації. До кінця цього року планують закрити потребу області у шкільних автобусах на 80%.

Нагадаємо, напередодні у Львівській області для освітніх потреб планували закупити автобуси «Школярик». Для цього, як повідомила у коментарі Tvoemisto.tv головна спеціалістка департаменту освіти і науки Львівської ОВА Леся Босак, з обласного бюджету тоді виділили 55,7 мільйонів гривень. 
Ольга Коваль

______________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!