Львівщина посіла перше місце в Україні за кількістю створених ОСББ

2175 0
У 2015 році в області створено 1197 об'єднань співвласників багатоквартирних будинків. За цим показником Львівщина лідирує в Україні. Про це інформує прес-служба ЛОДА.
фото: dr.ck.ua, msdp.undp.org.ua, economics.lb.ua, 24tv.ua

фото: dr.ck.ua, msdp.undp.org.ua, economics.lb.ua, 24tv.ua

Таку динаміку відзначив в.о. директора департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської облдержадміністрації Назарій Романчук у четвер, 21 січня, звітуючи про роботу за 2015 рік. За його словами, департамент у лютому розпочинає активну інформаційну компанію щодо створення ОСББ у Львівській області.

Читайте також: Як львів’яни житимуть без ЖЕКів: 10 нюансів

«Мешканці повинні розуміти, що вони є співвласниками будинків. Тому сьогодні ми максимально закликатимемо їх об’єднуватись та створювати ОСББ, – зазначила під час звіту заступник голови ОДА Ірина Гримак. – Для того, щоб заохочувати до таких об’єднань, ми залучатимемо міжнародні фонди, а також пропонуватимемо обласній раді відповідну програму підтримки. Йдеться про фінансову допомогу для того чи іншого будинку, яка стимулюватиме людей до спільного управління».

Читайте також: Як створити ОСББ у Львові? Інфографіка

Окрім того, Назарій Романчук також відмітив, що Львівщина посідає й перше місце в Україні за кількістю встановлених лічильників обліку теплової енергії.

Нагадаємо, об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ) – це добровільне об’єднання власників будинку, яке створюють для того, щоб спільно здійснювати утримання будинку – не тільки своєї квартири, а й покрівлі, підвалів, ліфтів, сходових кліток, фасадів та прибудинкової території. Які переваги та спірні моменти у створенні ОСББ, а також що потрібно, аби його створити, – в інфографіці від Tvoemisto.tv.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!