Львівська «Галичанка» – дев'ятиразовий чемпіон України з гандболу

534 0
Найбільшим досягненням гравчинь цього року є вихід у фінал Чемпіонату світу з гандболу.
Фото: управління молоді та спорту ЛОДА

Фото: управління молоді та спорту ЛОДА

У вівторок, 30 травня, у Львівській ОВА відбулась зустріч з учасницями гандбольного клубу «Галичанка». Напередодні гравчині взяли участь у чемпіонаті України з гандболу серед жіночих команд Суперліги сезону 2022-2023 років. Фінал Кубка України тривав з 27 по 28 травня в Ужгороді, де львівська «Галичанка» перемогла вже вшосте.

Водночас в цьому сезоні спортсменки потрапили у шестірку найсильніших команд польської Суперліги. Вони зіграли 28 успішних матчів на польському чемпіонаті.

«Найбільшим досягненням гравчинь цього року є вихід у фінал Чемпіонату світу з гандболу. До слова, команда «Галичанка» – дев’ятиразовий чемпіон України,  п’ятикратний володар Кубка України та п’ятикратний володар Суперкубка України. У складі цьогорічної національної збірної команди з гандболу серед жіночих команд 7 гравчинь представляють Львівщину: Тетяна Поляк, Мар’яна Маркевич, Марина Коновалова, Вікторія Салтанюк, Ірина Прокоп’як, Анастасія Мелекесцева та Діана Дмитришин», – зазначив президент клубу «Галичанка» Роман Федишин.

Зазначимо, що у квітні 2023 року збірна команда України з гандболу у вирішальних раундах кваліфікації обіграла у двох матчах Північну Македонію (24-22 та 31-22) і за сумою двох матчів вперше з 2009 року вийшла на чемпіонат світу з гандболу 2023, який відбудеться з 29 листопада по 17 грудня 2023 року у Данії, Швеції та Норвегії. 14 років тому синьо-жовті посіли 17-те місце. Найкращим результатом української команди є четверте місце на ЧС-2003.

Нагадаємо, що у 2020 році львівська «Галичанка» завоювала Кубок України з гандболу.

_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!