Львівська IT-компанія закупить 10 тисяч експрес-тестів для протидії коронавірусу

4900 0
Тести спрямують у ті лікарні, які найбільше їх потребують.
Фото: Polina Tankilevitch/Pexels

Фото: Polina Tankilevitch/Pexels

IT-компанія N-iX скерує 2 млн гривень на закупівлю експрес-тестів на COVID-19 для протидії епідемії. Про це повідомив засновник та керівник компанії N-iX Андрій Павлів.

Читайте також: Львів’ян просять допомогти придбати імпортні реагенти для тестування коронавірусу

«Позитивний досвід Південної Кореї, Сингапуру та інших країн показує, що лише масове тестування та ізоляція можуть зупинити новий коронавірус. Ми створили спеціальний фонд для протидії COVID-19, який буде наповнюватися 50% на 50% компанією та працівниками. Плануємо найближчим часом скерувати перші 2 млн гривень на закупівлю 10 000 експрес-тестів»,  прокоментував Андрій Павлів.

Тести спрямують у ті лікарні, які найбільше їх потребують. Наразі компанія веде перемовини із постачальниками тестів, для того, щоб забезпечити якомога більшу кількість людей швидким діагностуванням.

Читайте також: У Львівській інфекційні лікарні 54 особи з підозрою на коронавірус

Без належного тестування неможливо ізолювати усі випадки і розірвати ланцюг інфікування новим коронавірусом, який зараз швидко несеться світом.

Нагадаємо, сьогодні ввечері в Україну привезуть китайські експрес-тести. 

Зазначимо, що існує два види тестів на коронавірус: експрес-тести і тестування методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР). Більше про це читайте тут.

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!