Львівська команда представлятиме Україну на студентському чемпіонаті світу з шахів

1101 0
На чемпіонат до США поїде команда Львівського державного університету фізичної культури та спорту імені Івана Боберського.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

Завтра, 13 березня, стартує студентський чемпіонат світу з шахів – First Fide World University Online Chess Championships-2021, що пройде у США. Україну на престижних світових змаганнях представлятиме команда Львівського державного університету фізичної культури та спорту імені Івана Боберського, повідомляє ЛОДА.

Читайте також: Удруге чемпіонкою України з шахів стала львів'янка Наталія Букса

Змагання триватимуть до 28 березня на базі Техаського університету долини Ріо-Гранде, що у США.

Перший студентський чемпіонат світу з онлайн-шахів під егідою ФІДЕ складатиметься з наступних індивідуальних чемпіонатів світу з бліцу та з рапіду та командних чемпіонатів світу з бліцу та з рапіду. Згідно з Регламентом змагань, кожна команда може складатися з семи гравців, але не більше шести однієї статі. Найкращі результати чотирьох членів команди, включаючи принаймні одного чоловіка та одну жінку, зараховуються в командний залік.

Читайте також: Львівському шахісту пропонували зіграти в популярному серіалі від Netflix «Хід королеви»

Команда Львівського державного університету фізичної культури та спорту імені Івана Боберського складається з 19 шахістів. Наша команда – третя за чисельністю учасників. Попереду тільки Університет Ніцци з Франції та Національний університет Сан-Маркос із Перу – 36 і 25 учасників відповідно. Лідером львівської команди є переможець і дворазовий призер студентського чемпіонату Європи 2019, чемпіон та віцечемпіон України 2020, член збірної команди України, міжнародний гросмейстер Кирило Шевченко. 

Загалом на участь у турнірі зареєструвалось одразу 1602 шахісти з 317 університетів 82 країн світу. За кількістю учасників це абсолютний рекорд серед студентських змагань останніх 30-ти років під егідою FIDE (Міжнародної федерації шахів) та FISU (Міжнародна федерація університетського спорту).

Нагадаємо, минулого року Наталія Букса вдруге стала чемпіонкою України з шахів. Вперше переможницею національних змагань львів‘янка стала у 2018 році.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!