Львівська «ковідна» лікарня просить допомогти їй закупити апарати ШВЛ

3662 0
У медзакладі кажуть, що задіяли всі наявні апарати для штучної вентиляції легень.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

У 8-мій міській лікарні Львова у реанімаційному відділенні лежать 12 осіб на апаратах ШВЛ. У медзакладі просять небайдужих львів’ян, меценатів та благодійників допомогти придбати кілька апаратів, які рятуватимуть життя хворим. Про це йдеться у повідомленні закладу на Фейсбуці.

Читайте також: Як і чому частина львів'ян купує сертифікат вакцинації

«Вперше від 6 жовтня у нас задіяні усі апарати ШВЛ. Впродовж дня кількість критичних хворих, яких потрібно підключити до ШВЛ різко збільшилася. Решту апаратів ШВЛ, яка залишається на балансі лікарні, довелося залучити для порятунку ургентних хворих», – йдеться у повідомленні.

У лікарні додали, що наразі кілька апаратів ШВЛ їм позичила Лікарня швидкої допомоги.

Зараз лікарня закуповує 3 апарати ШВЛ, але зважаючи на ситуацію, цієї техніки може бути замало, кажуть у лікарні, і просять допомогти із закупівлею обладнання для важких хворих із Covid-19.

Читайте також: Ми падаємо з ніг, а ви втрачаєте рідних, поки все ще думаєте вакцинуватися чи ні

Нагадаємо, на початку жовтня Covid-хворих почали приймати 8-ма та 5-та міські клінічні лікарні Львова. Загалом на Львівщині 24 медзаклади визначені для лікування хворих на коронавірус.

Зокрема, у Львівській лікарні швидкої медичної допомоги – майже 400 ковід-хворих перебуває у стаціонарі. З них 41 особа перебуває в реанімації. Головний лікар Олег Самчук каже, реанімація переповнена. На сьогодні перебіг Covid-19 є найважчим від початку пандемії. Tvoemisto.tv дізнавалося, чи вистачає лікарні кисню, наскільки забезпечена фінансуванням та чи розгорнуть додаткові ліжка.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!