Львівська міськрада програла справу за самобуд посеред парку «Знесіння»

7659 0
Наразі йдеться лише про програш у апеляційній інстанції, справа все ще може дійти до Верховного суду.
Фото: Володимир Лучишин

Фото: Володимир Лучишин

Львівська міськрада програла апеляцію щодо самобуду у парку «Знесіння». Про це Tvoemisto.tv стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень. 

Йдеться про дві будівлі загальною площею 1341 м². Спершу місцевому мешканцю дозволили звести маленький садовий будиночок, так як визначених меж парку ще не встановили. 

Та вже у 2007 році на ділянці поряд з невеликим будинком почали зводити й інші об’єкти. Так як на вимогу керівництва парку забудовник не пред’явив дозвільних документів, то Личаківська районна адміністрація видала припис про демонтаж самовільно зведеного будинку. Проте його проігнорували, тому РА звернулась до суду. 

Перемогти у суді їм не вдалось, та лише за рішенням Верховного суду справу відправили на повторний розгляд, а попередні рішення скасували. 

Вже у травні минулого року Личаківський районний суд Львова частково задовольнив вимоги ЛМР та зобов’язав власників звільнити ділянку та знести незаконну забудову. Саме на це рішення забудовники і подали апеляцію.

Як раніше повідомила у коментарі Tvoemisto.tv директорка юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич, міськрада не вважає можливим розміщення об’єктів нерухомості на земельній ділянці комунальної власності, що віднесена до категорії земель природно-заповідного фонду України та надана у постійне користування регіональному ландшафтному парку «Знесіння» у м.Львові.

До слова, ділянку забудовники отримали на основі рішення Червоноармійської (Личаківської) районної ради народних депутатів №815 від 12 грудня 1989 року, в якому йдеться про виділення Щукіну, учаснику Великої Вітчизняної війни, земельну ділянку міськземфонду по вул. Лісній,13 для ведення садово-городніх робіт і побудови садового будинку.

Проте у ЛМР довели, що таке рішення є фіктивним, адже на їхнє прохання архівний відділ установи видав їм цей документ, проте він мав іншу назву та не було нічого щодо виділення землі Щукіну. На підставі цього факту правоохоронці відкрили кримінальне провадження. 

Наразі ж Львівський апеляційний суд скасував рішення, за яким власників зобов’язували звільнити ділянку та знести будівлі, та прийняв нове, у якому йдеться про відмову у позові. 

Львівська міськрада все ще може оскаржити це у Верховному суді. 

Нагадаємо, що Львівська обласна військова адміністрація судиться за розірвання договору концесії на палац Урбанських-Потоцьких у Тартакові, який збудували ще у 19 столітті. 

Володимир Федорович

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!