Львівська міськрада програла суд за шашличну

4849 0
Право приватної власності залишається за ТОВ «Перехрестя».
Фото: Рідне

Фото: Рідне

Господарський суд м. Львова відмовив в задоволенні позову Львівської міськради. У ньому йшлось про скасування права приватної власності товариства з обмеженою відповідальністю «Перехрестя» на зруйновану шашличну, що розташована на вул. Поліська, 2. 

Джерело: Єдиний державний реєстр судових рішень 

Як зазначено у судовому рішенні, право власності було зареєстровано у 2001 році. Та за результатами обстеження цієї ділянки виявлено, що будівля шашличної загальною площею 79,4 кв.м, яка перебуває у власності ТзОВ «Перехрестя» на вул. Поліській, 2 у м. Львові, зруйнована. На земельній ділянці виявлено залишки бетонної стяжки та будівельного сміття.

Саме це і стало причиною позову ЛМР – внаслідок реєстрації права власності на неіснуючий об`єкт було порушено права, майнові інтереси законного власника земельної ділянки – територіальної громади м. Львова.

Читайте також: Львівський суд не задовольнив позов міської ради щодо приміщення, яке належало росіянам

Та суд відмовив в задоволені позову, пояснивши це тим, що його ж рішення, видане у 2001 році, є повністю законним та таким, що підтверджує право власності на цю ділянку, а отже скасувати його може лише сам власник.

Також зазначимо, що судові витрати покладаються на сторони пропорційно розміру задоволених позовних вимог. Відтак судовий збір залишається за позивачем, а саме за Львівською міською радою.

Довідка про ТзОВ «Перехрестя»:

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, це основний вид діяльності цього товариства – діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування. Воно зареєстроване 1996 році у Львові. Його власниками та кінцевими бенефіціарами є Галина та Андрій Царуки. 

Нагадаємо, що суд не дозволив включити до переліку об'єктів малої приватизації приміщення адмінбудинку Львівської митниці, яке є пам'яткою культурної спадщини місцевого значення 1906 року.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!