Львівська модельєрка зібрала понад 50 тисяч доларів на благодійному показі в США

953 0
Кошти спрямують на закупівлю медичного обладнання для українських лікарень.
Фото: jetsetter.ua

Фото: jetsetter.ua

У Рочестері, штат Нью-Йорк, дизайнерка Оксана Караванська презентувала колекцію вишиванок Ukrainian Code.2023. У результаті зібрали понад 50 000 доларів на закупівлю медичного обладнання для українських лікарень. Про це повідомило JetSetter.

Показ нової колекції вишиванок відбувся у музеї засновника компанії Kodak Джорджа Істмана.

В колекції Ukrainian Code.2023 Оксана Караванська традиційно поєднала фрагменти старовинних вишивок з авторськими унікальними орнаментами. Сучасні орнаменти для колекції бренду OKSANA KARAVANSKA створила текстильна дизайнерка Ксенія Уманська.

Читайте також: Що вдягнути: 7 львівських брендів етно одягу

Нагадаємо, що вісім років тому Оксана Караванська заснувала Vyshyvanka Couture - як цілком ексклюзивну річ у єдиному екземплярі, як спосіб повернути в життя старовинний український традиційний костюм - шляхом переосмислення та відтворення його як сучасного, модного і такого, який є поза часом. Згодом ця лінія переросла в Український Haute Couture, що має на меті просування іміджу України у світі.

_____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!