У Львові ініціюють посилення захисту музеїв та пам‘яток Львівщини

678 0
Також у ЛОР просять зібрати позачергову сесію для обговорення наслідків терористичної атаки.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Львівська обласна рада ініціює посилення захисту від можливих терористичних повітряних атак рф музеїв та місць історичної пам’яті регіону. Про це повідомили у пресслужбі ЛОР. 

«Розуміємо, що зараз у час війни це буде зробити непросто, але завдяки меценатам, благодійникам і небайдужим людям, бюджетним коштам, нам вдасться створити набагато потужніший музей з відповідною експозицією. Ми також ініціюємо звернення у військову адміністрацію щодо посилення захисту від можливих терористичних повітряних атак російської федерації інших музеїв та місць історичної пам’яті Львівщини», – йдеться у повідомленні. 

Читайте також: Чому музей Шухевича насправді НЕ знищено

Також просять зібрати позачергову сесію для обговорення наслідків терористичної атаки.

Нагадаємо, музей Романа Шухевича на Білогорщі у Львові повністю зруйнований внаслідок атаки дронами у ніч на 1 січня. Окрім цього, пошкоджено кілька приватних будівель.

Довідка

Музей генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича на вул. Білогорща, 76а створили 2001 року у будинку, де була його остання штаб-квартира.

На першому поверсі була тематична експозиція про родину Шухевичів, юнацькі роки Романа, його військово-політичну діяльність та визвольний рух.

На другому поверсі була житлова кімната зі збереженими речима побуту під час перебування там командира УПА. Також там була обладнана криївка при вході на горище.

В будинку 5 березня 1950 року відбувся останній бій Романа Шухевича з підрозділом МДБ СРСР, під час якого він загинув.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!