На Львівщині погодили межі двох міст

5427 0
Це дає можливість територіальним громадам залучити до бюджету додаткові кошти за рахунок податків, планувати розвиток територій та залучати інвестиції.
Фото з відкритих джерел/місто Мостиська

Фото з відкритих джерел/місто Мостиська

На Львівщині встановили межі міста Рудки, що у Самбірському районі, та міста Мостиська, що у Яворівському. Це дає можливість територіальним громадам залучити до бюджету додаткові кошти за рахунок податків, планувати розвиток територій та залучати інвестиції. Відповідне рішення ухвалили сьогодні 25 липня, під час сесії Львівської облради.

«Погодження проєктів землеустрою щодо встановлення (зміни) меж міст Рудки і Мостиська сприятиме створенню повноцінного середовища, забезпеченню ефективного використання потенціалу територій із збереженням їх природних ландшафтів та історико-культурної цінності з урахуванням інтересів власників земельних ділянок, землекористувачів, у тому числі орендарів, та суміжних територіальних громад», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Львівщині зрубали дерев на понад 200 тисяч грн. Поліція шукає винних

Відтак, документ передбачає введення в межі населеного пункту міста Рудки території, внаслідок чого загальна його площа становитиме 409,2 га. Відповідно до генерального плану міста Мостиська встановлюються адміністративно територіальні межі площею 2518,7 гa.

Нагадаємо, що науковці помітили у лісах Карпатського регіону на Львівщині цінні рослини та рідкісні види тварин. Відтак, у лісах Сколівського, Славського та Самбірського лісових господарств створять 12 заповідних об'єктів.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!