Львівська облрада пропонує Львову співфінансувати кабінет освідування водіїв

1294 0
Наразі кошти з обласного бюджету для огляду водіїв на стан сп’яніння не виділятимуть.
Фото: lviv-company.in.ua

Фото: lviv-company.in.ua

У Львівській обласній раді вважають, що Львів має співфінансувати відкриття та роботу кабінету для медичного огляду водіїв на стан сп’яніння. Тож ЛОДА має звернутися до ЛМР із відповідною пропозицією. Таке рішення ухвалила постійна депутатська комісія ЛОР з питань бюджету, інформує пресслужба облради.

У ЛОР кажуть, що 80% водіїв, які їздять у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння – це львів’яни, тож місто має співфінансувати функціонування кабінету освідування водіїв на половину. Комісія доручила департаменту охорони здоров’я ЛОДА підрахувати, скільки потрібно коштів, та звернутись із пропозицією до міськради Львова.

Натомість у ГО Pitbull Lviv, що займається вивленням нетверезих водіїв на дорогах, готують звернення до голови ЛОДА та ЛМР із проханням таки виділити приміщення під кабінет освідування.

Читайте також: Одного дня буде вже пізно або Чому Львову треба кабінет освідування нетверезих водіїв

Нагадаємо, восени минулого року петиція львів’янина Миколи Ільчука про відновлення роботи кабінету освідування водіїв набрала понад тисячу підписів, її мали розглянути на сесії ЛОР, утім, розгляду не було.

Згодом заступник голови ЛОДА Іван Собко казав, що кабінет освідування водіїв відновить роботу на базі обласного наркологічного диспансеру у 2020 році.

Додамо, кабінет освідування, що працював на Науковій, 49, закрили у 2017 році.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!