Львівська облрада збільшить фінансування на мікропроекти

1914 0
Цього року в бюджеті області на реалізацію мікропроектів передбачено 70 млн грн.
Фото: ZIB.COM.UA

Фото: ZIB.COM.UA

Сьогодні у Львівській обласній раді відбулася дискусія про перспективи обласного конкурсу мікропроектів. Представники обласної ради, керівники районних рад та ОТГ обговорили питання подальшого розвитку та вдосконалення одного з найуспішніших проектів, за допомогою якого громади можуть реалізувати свої задуми.

«Ми сьогодні зібрали керівників районних рад, керівників ОТГ, експертів. Застереження і зауваження все одно є. Ми маємо певні свої думки, їх сьогодні озвучуємо назагал і хочемо почути пропозиції, власне, тих людей, які використовують кошти обласного бюджету і виконують ті чи інші роботи», – підкреслив заступник голови Львівської облради та співголова  конкурсної ради Володимир Гірняк.

Читайте також: Стартує прийом проектів на громадський бюджет Львова. усе, що треба знати про конкурс

За його словами, сьогоднішні пропозиції стануть ґрунтом для змін, які обласна рада вноситиме в положення про конкурс мікропроектів у жовтні цього року.

За словами Володимира Гірняка, з 2011 по 2015 роки в рамках цього конкурсу реалізували понад 500 проектів і їх число та суми фінансування зростають – у 2016 році з бюджету області видили спочатку 35 млн, однак до кінця року ця сума зросла  до 60 мільйонів.

Посадовець прогнозує, що наступного року фінансування зросте, а крім того, введуть нові пріоритети – екологічні проекти.

«Мікропроекти реалізуються за участі місцевих громад і це самоорганізує людей. Перемагають ті мікропроекти, де є місцева ініціатива. Люди самі слідкують, аби були виконані роботи, щоби вони були зроблені вчасно і якісно. Це дуже важливо», - наголосив Володимир Гірняк.

Партнерська публікація


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!