Львівська та сусідні громади планують створити туристичний кластер

790 0
Йдеться про про створення туристичного кластеру в межах потенційної Львівської агломерації.
фото з відкритих джерел

фото з відкритих джерел

У Львові зустрілися представники 12 громад, аби обговорити туристичний потенціал міста та сусідніх до нього населених пунктів. Йшлося, зокрема, про створення туристичного кластеру в межах потенційної Львівської агломерації. Туристичний кластер – це концентрація на певній території підприємств індустрії туризму, які взаємодіють між собою з метою створення туристського продукту.

«Туризм – це та галузь, коли у виграші є всі. Так, туристична індустрія Львівської громади зацікавлена, щоб туристи якомога довше залишалися у Львові. Водночас це не менш вигідно і громадам, які мають рекреаційні простори, пам'ятки архітектури та історії, унікальні та не відомі для широкого загалу потенційні туристичні маршрути. Мова ж не лише про популяризацію населених пунктів, а також і про додатковий дохід. З іншого боку, львів'яни зацікавлені у відпочинку на природі, надто, коли це близько біля Львова. І потенційна агломерація – це можливість починати реалізовувати задумане на практиці на взаємовигідних та рівноправних засадах», – зазначив заступник директора департаменту міської агломерації Роман Кізима.

Читайте також: Три найпопулярніші туристичні локації Львівщини

Починати вирішили з розвитку та популяризації туристичних маршрутів. Так, погодили, що у кожній з громад буде визначено 2-3 маршрути, зокрема і вело-, які занесуть до загальної туристичної бази. Також напрацьовуватимуть додаткові туристичні можливості умовно в 30-кілометровій зоні. Розширюватимуть туристичну мапу. Доповнюватимуть базу туристично привабливих маршрутів. Робитимуть дорожню карту. Зокрема, будуть враховувати таку родзинку громад, як власне виробництво – екоферми, сироварні тощо. Та використовувати це як додатковий туристичний магніт.

Також заплановано створити краєзнавчий атлас Львівської агломерації тощо.

«Усе це дозволить запропонувати мешканцям громад багато варіантів, як можна проводити дозвілля не лише в межах одного населеного пункту, а використовуючи потенціал агломерації. Для цього залучатимуть ресурси управління туризму та КП «Центр розвитку туризму», – зазначили у департаменті міської агломерації ЛМР.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!