Львівська журналістка написала книгу спогадів про Героя Василя Сліпака

2004 0
Книга є однією з перших в серії «Справжні герої» від видавництва «Фоліо».
фото ірини вовк

фото ірини вовк

Львівська журналістка Ірина Вовк написала книгу спогадів «Василь Сліпак», що розповідає про всесвітньо відомого українського оперного співака, волонтера та учасника бойових дій на Сході України, який загинув від кулі снайпера у 2016 році.

Як розповідає авторка у коментарі Tvoemisto.tv., книга є однією з перших в серії «Справжні герої» від видавництва «Фоліо». Загалом йтиметься про багатьох  чоловіків та жінок, які брали участь у створенні новітньої історії України з 2014 року – від Майдану і війни на сході.

Читайте також: Фото дня: Львів попрощався з Василем Сліпаком

«Ми з Дарією Бурою почали цю серію спогадами про Віталія Марківа і Василя Сліпака. В основі – спогади про героїв. Я намагалася донести те, чого немає в Вікіпедії, попрацювала з фактами та емоціями людей, які розповідали про нього», – каже вона.

Загалом у книзі «Василь Сліпак» містять спогади 20 людей, які були в житті героя. Це його брат, батько і мати, друзі з «Дударика», консерваторії, Франції, побратими, з якими пліч-о-пліч воювали.

Додамо, що, за словами Ірини Вовк, вартість книг є доволі бюджетною, оскільки орієнтиром було те, щоби люди, які нічого не знали або лише трішки чули про ці постаті, могли придбати і дізнатися набагато більше.

Для довідки

Василь Сліпак загинув 29 червня 2016 року біля селища Луганське на Донеччині. Був вихованцем Львівської хорової капели «Дударик», також закінчив Львівську консерваторію (зараз — Музична академія ім. М. Лисенка) у 1997 році. Після завершення навчання його запросили до Паризької опери.  Сліпак був кулеметником. На передовій його знали як бійця «Міфа», тобто «Мефістофеля».

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!