Львівські депутати цього тижня зберуться на сесію. Що будуть розглядати

1417 0
Пленарне засідання відбудеться 27 квітня.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

У четвер, 27 квітня, депутати Львівської міської ради зберуться на пленарне засідання. Вони мають розглянути понад 260 питань. Про це йдеться на Інформаційному порталі депутатів. 

Бюджет 

На сесії розглянуть кілька питань, що стосуються бюджету. Зокрема, мають обговорити внесення змін до бюджету Львівської МТГ на 2023 рік; річний план фінансування природоохоронних заходів з фонду охорони навколишнього природного середовища Львівської МТГ цього року. 

Також на сесію винесуть питання про затвердження Кредитного договору з ЄБРР на 25 млн євро. Зазначимо, що це питання уже виносили на пленарне засідання 3 березня, однак депутати тоді його не підтримали. 

Охорона здоров’я 

Серед питань, що мають розглянути депутати на пленарному засіданні, будуть такі: про завтердження Міської програми забезпечення лікарськими засобами дітей із спінальною м’язовою атрофією (СМА) на 2023 рік; Про затвердження Міської програми забезпечення мешканців Львівської міської територіальної громади засобами для ендопротезування суглобів на 2023-2024 роки; Про продовження на 2023 рік дії Міської інформативно-комунікаційної програми «Медичний контакт-центр».

Детальні плани територій 

У четвер депутати розглядатимуть кілька питань розроблення детальних планів територій:

Про розроблення детального плану території у районі вул. Повітряної, вул. Левандівської, вул. Д. Бандрівського;

Про затвердження змін до детального плану території у межах вул. Б. Хмельницького, вул. В.  Липинського, залізничної колії (зміна 1);

Про внесення змін до детального плану території житлового району «Збоїща» (зміна 4).

Відведення земельних ділянок 

27 квітня депутати мають прийняти рішення, зокрема, щодо:

  • надання КП ЛКП «Спортресурс» дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. Миколайчука – Проектованій;
  • Про затвердження ТзОВ «Патриаком-Ленд» проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, надання земельної ділянки в оренду на вул. Т. Шевченка, 66 та надання дозволу на проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки на вул. Т. Шевченка, 66;
  • Про надання комунальній установі «Львівський міський молодіжний центр» дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. Ряшівській, 2;
  • Про затвердження ПрАТ «Квіти Львова» проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. Стрийській, 195;
  • Про надання ТзОВ «Торговий комплекс «Шувар» земельної ділянки на пр. Червоної Калини, 36 та інші. 

 

Інше 

На пленарному засіданні депутати розглядатимуть також питання про розміщення дитячих та спортивних майданчиків на території Львова; про затвердження Порядку надання допомоги на поховання деяких категорій осіб; про утворення старостинських округів на території Львівської МТГ.

Порядок денний пленарного засідання тут.

Нагадаємо, що для журналістів доступ до сесій  у Львівській міськраді відновили 2 березня. Як упродовж минулого року, так і у січні-лютому 2023-го Tvoemisto.tv зверталося до львівських депутатів та міського голови Андрія Садового з запитом про доступ до засідань. Зокрема, наприкінці 2022-го під час дискусії  Tvoemisto.tv «Розвиток Львова у час війни. Підсумки року» учасники дійшли висновку, що сесію треба відкрити, а питання, що стосуються війни, – розглядати окремо. Переглянути дискусію можна тут.

Софія Шавранська

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!