Львівські десантники розбили ворожу колону і знищили кілька десятків окупантів

3339 0
Окупанти вважали, що зазнали втрат через місцевих мешканців, які допомагають ЗСУ.
Фото 80-ї окремої десантно-штурмової бригади

Фото 80-ї окремої десантно-штурмової бригади

Бійці 80-ї окремої десантно-штурмової бригади розбила колону техніки російських загарбників під час оборони міста Вознесенськ на Миколаївщині. При цьому окупанти думали, що понесли втрати через місцевих жителів, які допомагали ЗСУ та коригували вогонь, тож намагалися розправитися саме з ними. Про це повідомили на Фейсбук-сторінці бригади.

Мешканець одного з сіл розповів військовим, що росіяни пройшлися по хатах і вивели на вулицю близько 30 односельчан. Здебільшого чоловіків, але були також жінки.

Читайте також: Львівські десантники збили ще одну крилату ракету противника. Фото

«Зв’язали скотчем руки за спиною, поставили всіх на коліна. Вимагали зізнатися у коригуванні, або видати того, хто допомагав інформацією для ЗСУ. Ми мовчали. Тоді окупанти стали стріляти над головами. Жінки плакали та просили, щоб їх відпустили. Від чого орки остаточно розлютились і озвіріли. Їх командир сказав, якщо через п‘ять хвилин йому не викажуть ім’я корегувальника, він накаже розстряляти всіх», – сказав мешканець.

Військовослужбовці одного з підрозділів 80-ї окремої десантно-штурмової бригади у той час вели спостереження за селом. Вони оперативно надали координати місць розташування окупантів та скорегувати артилеріський вогонь по ворожій техніці та живій силі противника, вразивши в тому числі і командно-штабну машину росіян. Від обстрілу, окрім техніки, було знищено близько 25 окупантів.

А місцеві мешканці, зі слів військових, змогли у той час звільнитись і відійти у безпечне місце.

Фото зі сторінки 80-ї окремої десантно-штурмової бригади


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!