Львівські лікарі допомогли народитись двійні, в яких в утробі переплелись пуповини

1928 0
У процесі виношування у двох хлопчиків могло виникнути важке ускладнення – синдром «фето-фетальної трансфузії».
Фото: ФБ/Львівське територіальне медичне об’єднання 3

Фото: ФБ/Львівське територіальне медичне об’єднання 3

У 3-їй міській клінічній лікарні Львова на вул. Раппапорта допомогли народитись двійні, в яких переплелися дві пуповини. Рідкісний випадок виник у монохоріальної моноамніотичної двійні, тобто, коли плоди мають одну спільну плаценту та перебувають в одній амніотичній порожнині. Про це повідомили у Третьому територіальному медичному об'єднанні.

Така вагітність, за словами лікарів, потребує особливого спостереження та дострокових пологів, бо в процесі виношування може виникнути важке ускладнення – синдром «фето-фетальної трансфузії». Це коли один плід «обкрадає» інший, забираючи на себе більше живлення, у результаті чого в обох діток можуть виникнути серйозні ускладнення.

Читайте також: Маленькі «Джавеліни». Як у Львові у час війни народжують героїв

Жінці на 32 тижні вагітності успішно провели плановий кесарів розтин та допомогли з’явитися на світ двом хлопчикам. Зараз мама та новонароджені двійнята почуваються добре, діти переведені на другий етап виходжування в одну з дитячих лікарень Львова.

Нагадаємо, за місяць після перемоги України на «Євробаченні-2022», яке відбулося 14 травня, іменем Стефанія назвали 68 українських дітей. На Львівщині ім’я Стефанія після Євробачення дали лише одній дитинці у Дрогобичі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!