Львівські лікарі прооперували немовля з вродженою вадою стравоходу

1093 0
Операцію провели на другий день після народження дитини.
Фото: Львівська обласна дитяча клінічна лікарня Охматдит

Фото: Львівська обласна дитяча клінічна лікарня Охматдит

У Львівській лікарні прооперували немовля із вродженою вадою стравоходу, яка загрожувала життю дитини. Операцію провели на другий день після народження хлопчика.

Джерело: Львівська обласна клінічна лікарня Охматдит у Facebook

Ця патологія провокує те, що у дітей після народження помічають піннисті виділення з ротика і носових ходів,  дитина покашлює і має вологі хрипи, у неї наростає задишка, одразу після годування вона зригує молоком разом із слиззю, з’являється синюшність шкірних покривів. Таким чином, у дітей прогресує аспіраційна пневмонія, що загрожує їх життю.

Читайте також: Львівські лікарі врятували 17-річну дівчину, в якої було 90% ураження легень

«Завдяки спільним зусиллям хірургів, анестезіологів та педіатрів хлопчик отримав новий стравохід, а разом з тим і життя. Тепер він може самостійно їсти, він прибавляє у вазі і розвивається як звичайна здорова дитина. Ще певний період свого життя він перебуватиме під наглядом дитячого торакального хірурга та педіатрів, але жодних проблем із стравоходом не повинно бути»,– прокоментував  торакальний хірург Олег Ленів.

Після успішного оперативного втручання дитина ще 10 днів перебувала під наглядом та опікою лікарів відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених. 

Нагадаємо, що львів’ян просять допомогти дитині із важким ураженням мозку. Хлопчик Данилко пережив вже 20 операцій та рік прожив у палаті-боксі.

Ірина Давосир

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!