Львівські лікарі вперше вживили воїну протез у кістку

1041 0
Така операція називається остеоінтеграційним протезуванням.
Фото: Перше ТМО

Фото: Перше ТМО

Львівські медики вперше в історії української медицини вживили пацієнтові протез у кістку. Така операція називається остеоінтеграційним протезуванням. Провели її у Національному реабілітаційному центрі «Незламні». Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

Пацієнтом став ветеран російсько-української війни, капітан ЗСУ, 56-річний Ігор Крупнов. Восени авто, в якому він їхав на завдання разом з побратимами, наскочило на міни, і він втратив обидві ноги. 

Новий напрям протезування українським лікарям допомагає опанувати австралійський ортопед-травматолог Муньєд Аль Мудеріс. За його словами, перевага остеоінтеграції в тому, що пацієнт має чутливість, за допомогою якої він може відчувати землю і розрізняти поверхні.

Читайте також: У Львові відкрили мобільну майстерню протезування

Нагадаємо, що минулого тияжні у Львові відкрили новий корпус реабілітаційного центру «Незламні». Його створили на базі старого корпусу поліклініки Першого медобʼєднання. З початку повномашстабного вторгнення росії в Україну, у реаблітаційному центрі отримали допомогу вже 13 тисяч осіб.

Фото: Перше ТМО

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!