Львівські лікарі врятували недоношене немовля з ураженням сітківки ока

2435 0
Дитину виходжували у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених практично 2 місяці.
фото: охматдит.львів

фото: охматдит.львів

У Львівській обласній дитячій клінічній лікарні ОХМАТДИТ відновили оперативні втручання дітям з ретинопатією (ураження сітківки ока) недоношених. Зокрема, лікарка-офтальмологиня Наталія Гудима прооперувала дитинку з таким діагнозом, яка при народженні важила всього 650 грамів. Її виходжували у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених практично 2 місяці, виписавшись уже з вагою близько трьох кілограмів.

«При обстеженні хлопчика виявили патологію, яка виникає в середньому у 20% недоношених дітей і у 90% дітей з масою тіла при народженні менше 800 грам – ретинопатію, ураження сітківки ока», – повідомили у медичному закладі.

Читайте також: Уламок снаряду досі в голові. У Львові рятують дівчинку з Вугледара, що єдиною вижила після обстрілу

Коли дитина досягла тримісячного віку, її прооперували – виконали лазерну коагуляцію сітківки ока, що врятує від сліпоти в майбутньому. 

Під час оперативного втручання також провели поєднану операція вродженої пахової грижі і виконали вкорочення вуздечки язика. Важливо для маленької дитини, що все було виконано під одним загальним наркозом», – додають медики.

Нагадаємо, що до Львівської обласної дитячої клінічної лікарні ОХМАТДИТ потрапив хлопчик Данилко із порушеним ковтанням та пінистими виділення з ротової порожнини. Після обстежень йому діагностували одну із найважчих вад розвитку – атрезія стравоходу. Він уже переніс кілька операцій, проте, щоб жити, як усі діти, у майбутньому на нього чекає його головне оперативне втручання. Медики планують сформувати йому штучний стравохід.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!