Львівські медики гелікоптером евакуювали 9-місячне немовля з вадою серця

1258 0
В 9-місячної пацієнтки Львівського Охматдиту – вроджена вада серця.
фото: ЛОЦЕМДМК

фото: ЛОЦЕМДМК

Медики Львівського обласного центру екстреної меддопомоги та медицини катастроф евакуювали гелікоптером немовля у Центр дитячої кардіології і кардіохірургії МОЗ України, що в Києві. Про це повідомили в пресслужбі лікарні.

В 9-місячної пацієнтки Львівського Охматдиту – вроджена вада серця. Для консультації та вирішення тактики лікування надалі дитину скерували на консультацію до київських фахівців.

Читайте також: Львівські медики залишилися без гелікоптера для аеромедичної евакуації

Додамо, що щороку з вадами серця в Україні народжується понад п‘ять тисяч немовлят. Без хірургічного втручання третина з них може померти вже на першому році життя. Завдяки своєчасній діагностиці та оперативному втручанню діти можуть жити повноцінним життям.

Нагадаємо, 1 квітня, на Львівщині на постійне чергування заступила бригада авіаційної системи МВС. Пацієнти з інсультами, інфарктами чи важкими травмами після ДТП мали б отримувати медичну допомогу набагато швидше. Медичний гелікоптер має обслуговувати не лише Львів та область, а й гірські регіони та такі обласні центри, як Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Ужгород. Уже є підібрані кадри – первинно на аеромедичній евакуації працюватимуть шість лікарів та шість фельдшерів.

Першу евакуацію пацієнтки з інсультом авіамедична служба львівського обласного Центру екстреної допомоги виконала 9 квітня. Проте, уже в червні гелікоптер ДСНС, який використовували для аеромедичної евакуції пацієнтів з віддалених районів Львівщини, тимчасово перестав виконувати польоти в області. Його забрали для виконання завдань у міжнародних навчаннях та технічне обслуговування.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!