Львівські медики просять заборонити відвідувати навчальні заклади нещепленим дітям

2677 1
Аби зупинити збільшення кількості хворих на кір, до таких заходів уже вдалися в Одеській області та Києві.
Фото: qsota.com

Фото: qsota.com

Директор ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України» Роман Павлів рекомендує тимчасово заборонити дітям, які не мають щеплення або ревакцинації від кору, відвідувати школи та дитсадки та скерував відповідного листа у департамент охорони здоров’я та департамент освіти та науки ЛОДА. Про це у блозі на Zaxid.net написав заступник директора львівського обласного лабораторного центру Олег Когут.  

Читайте також: Що треба знати про кір

Аби зупинити збільшення кількості хворих на кір, до таких заходів уже вдалися в Одеській області та у Києві. За даними Олега Когута, торік на Львівщині зареєстрували 92 випадки захворювання на кір (серед хворих 56 дітей), з них 50 випадків - у грудні 2017 року. Всього в Україні за інформацією МОЗ минулого року на кір захворіли майже 4,8 тисяч українців. 

За перші десять днів нового року на кір уже захворіло 56 осіб, серед яких 36 дітей. За прогнозами епідеміологів кількість хворих зростатиме, оскільки за даними МОЗ Львівська область є лідером серед регіонів держави з найнижчим рівнем вакцинації від кору річних дітей. Тож щоб стабілізувати ситуацію, епідеміологи радять тимчасово заборонити нещепленим дітям відвідувати навчальні заклади.


Читайте також:
15 Січня, 2018 10:43
Ігор Цікаво, чому не повідомляють кількість хворих на кір? Не вигідно писати, коли не щеплені діти не захворіли?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!